A legújabb lottóőrület

Praktikus ötletek bútorszállításhoz, költöztetéshez

Talán nincs is olyan ember, aki ne játszott volna akár csak egyszer is a lottón. Sokunknak vannak szerencseszámaink és vannak, akik ezeket rakják meg a nyerés reményében. 1957 után nagyon sok Lottóház épült Magyarországon. Talán nem is tudják sokan, hogy ezeket azért hozták létre, mert abban az időben nem csak pénzt lehetett nyerni, hanem egy lakást is. A szerencsések ezekben a házakban vehették át a nyertes lakásukat. A Múzeum krt. 9-ben volt az első pesti Lottóház, ahol van olyan lakás, amelyikben a mai napig még az eredeti tulajdonos lakik, vagyis aki lottón nyerte azt. Arról már itt írtunk, hogy mi kell ahhoz, hogy nyerjünk, nézzük most meg az új lottójátékot.

Milyen lottó játékokon játszhatunk?

Ma Magyarországon lottót csak a Szerencsejáték Zrt. által üzemeltetett lottózókban lehet játszani. Idáig három lottójátékra lehetett számokat megtenni. Az ötös lottóra, a hatoslottóra és skandinávlottóra. Azonban októbertől már hazánkban is lehet játszani az EuroJackpot nevű nemzetközi szervezésű lottóval. Ez egy 2012-ben indult pán európai lottó, ami azt jelenti, hogy Európa több országainak lottótársaságai is részt vesznek benne és így bármelyik olyan országban lehet rá fogadni, amelyik ezen egység tagja. Mára 16-ra nőtt ezen nemzetek száma. Ez az Euromilliomos nevű játék úgynevezett kistestvére, amin akár 90 millió eurót is lehet nyerni.

Az EuroJackpot szabályai

Az EuroJackpot néhány dologban különbözik a mi megszokott lottónktól. Az egyik, hogy két gömbből húznak ki számokat. Az egyikben 1 és 50 közötti számok vannak, a másikban pedig 1 és 10 közöttiek találhatóak meg. Összesen hét számot húznak ki. 5-öt az A mezőben szereplő számok közül (1-50) és 2-t a B mezőben szereplőek (1-10) közül. A játék szabályai, hogy a szelvényen jelöljünk be 5 számot az A mezőből és 2 számot a B mezőből, de lényeges, hogy ugyanazon a számtáblán. Ez lesz a normál játék.

Van lehetőség itt is kombinációs fogadásra is. Nagyon fontos tudni, hogy az EuroJackpot lottónál csakis a szelvény első számtábláján van ilyen alternatíva. Amennyiben szeretnénk még kombinált számokat megtenni, új szelvényt kell kitölteni. Kombináció esetén az A mezőben 5, de legfeljebb 11 számot jelölhetünk be, a B mezőben pedig 2 és 8 szám között tehetjük meg lottószámainkat. Így összesen az A és B mezőben 8 és 13 szám között jelölhetünk be. Azt, hogy hány számot szeretnénk megtenni, azt a „jelölések száma kombinációs játék esetén” című részben kell feltűntetni. Hogy milyen kombinációs lehetőségek vannak, az a szelvény hátoldalán található meg, hogy az A és B mezőben mi szerint lehet kombinálni a számokat. Ettől eltérni sajnos nem lehet, mert érvénytelen lesz a szelvényünk. A pénteki sorsolást követően, Magyarországon itt találhatók meg a leghamarabb az Eurojackpot nyerőszámai.

Ennél a lottónál is egy szelvényen több számtábla található meg, összesen 5 darab. Minél többet töltünk ki belőle, annál több esélyünk van a nyerésre. Azonban, ha többet szeretnénk megjátszani, mint öt, akkor arra is van lehetőség. Ilyenkor a „további gépi EuroJackpot játék” mezőt be kell jelölni és a szelvény leadásakor kell jelezni, hogy még hány darab mezőt szeretnénk kérni, ami maximum 20 lehet. Ilyenkor a gép fogja bejelölni a további számokat. Gépi játékot is tudunk játszani. Ez ugyanúgy működik mint bármelyik másik lottón, a gép kalibrál nekünk véletlenszerűen lottószámokat.

A Joker játék

A joker az, ami nem hiányozhat a lottónál. Ha szeretnénk ilyet is játszani, akkor csak bejelöljük a megfelelő résznél és kiválasztjuk, hogy az utolsó két számjegyet mi magunk szeretnénk megadni vagy a gépre bízzuk, esetleg ezt is meg azt is. Akkor vagyunk a legszerencsésebbek, ha mind a 7 számot eltaláljuk. Viszont ebben a fajta lottójátékban a főnyereményen kívül 11 további nyerési lehetőségünk van.

A sorsolás időpontja minden pénteken van. A helyszín nem Magyarország, hanem Finnország, méghozzá Helsinki, magyar idő szerint este 9 és 10 óra között. A nyeremények összege nettó, kivéve az 5+2 vagy az 5+1. Ezen nyeremények bruttó értékűek, és nem forintban értendőek, hanem euróban. Ennek kifizetése csak egy euro alapú deviza bankszámlára történik. Az összes többi nyeremény mind forintban értendő és nem szükséges hozzá más bankszámla sem.

Mindent összevetve elég izgalmasnak tűnik ez a fajta lottójáték is. Már csak azért is, mert mivel más országok is játszhatják, így folyamatosan változik az adott héten megnyerhető összegek, ami tegyük hozzá nem kevés. Egyet azonban sose felejtsünk el, ne vigyük túlzásba ezt a nyereményjátékot se, hiszen ez is egy idő után függőséget tud okozni.