Futárt nem csak ételrendeléskor várhatunk

Futárt nem csak ételrendeléskor várhatunk

Futárral leggyakrabban a pizzarendelés során találkozunk. Ilyenkor legtöbbször motorral szállítják otthonunkba a finomságokat, ritka, hogy megéri a szállító cégnek az autós ételkiszállítás.

Nem csak a pizzafutárt várhatjuk

Ma már nem ritka, hogy a cukrászdában rendelt torta házhozszállítását kérjük, ami nem csak esküvők esetében remek ötlet. A szállító cégek ilyen könnyen romló finomságok esetében egészen biztosan ügyelnek arra, hogy biztonságos módon, hűtve szállítsák ki termékeiket, így nem kell aggódunk azon, hogy időközben megromlik a méregdrága és gyönyörű finomság. Természetesen ezeket a futároknak eszükbe sem jut motoron kiszállítani, nem kell aggódnunk, hogy eltorzult formában kapjuk meg a szállítóktól.

Interneten rendelt csomagok házhozszállítása

A második leggyakrabb dolog, amit futár szállít ki nekünk, az az interneten megrendelt csomagunk. A statisztikák szerint legtöbben műszaki cikkeket rendelünk neten keresztül, bár a kozmetikumok és egyéb szépségápolási termékek is egyre terjednek, csakúgy, mint a játékok. Sokan választják ezt a beszerzési módszert, mert sokszor olcsóbban lehet hozzájutni az interneten a termékekhez, mintha a boltokban vennénk meg ugyenezeket. Arra azért ügyeljük, hogy a kiszállítás díját is vegyük bele a kalkulációnkba, nehogy a figyelembe nem vett futárszolgálati díjjal végül mégis többe kerüljön a vásárlás, mint terveztük.

Igaz, a termékek házhozszállításával rengeteg időt is megspórolhatunk, nem kell elmennünk a boltba, akár munkahelyünkre, akár otthonunkba kiszállítják az általunk vágyott termékeket. A fizetés miatt sem kell aggódnunk, a termékek árát csak az átvételkor kell kifizetni, tehát csak akkor, amikor már meggyőződtünk arról, hogy a futár teljesen ép csomagot szállított ki nekünk.

Egyre inkább terjedőben van a futárnál történő kártyás fizetés lehetősége is, mely általában paypass rendszerű, így kisebb összegű megrendelésünk átvételéhez még egy pin kódot sem kell beütnünk a futár által tartott banki terminálba, egyszerűen csak oda kell érintsünk kártyánkat a panelhez és már készen is vagyunk.

A környezet védelmében a nagyobb futárszolgálatok már nem is papíron igazoltatják le velünk a csomagok átvételét, egyszerűen egy pda-n kell aláírnunk, hogy átvettük megrendelésünket és ez már automatikusan be is kerül az online rendszerbe, ahonnan akár később is előkereshető az igazolás.

Egyre kényelmesebb a futáros házhozszállítás

A futárszolgálatok a vevők még jobb kiszolgálásának érdekében egyre több kényelmi szolgáltatást vezetnek be. Van olyan futárcég, ahol akár két órás sávot is megadhatunk, és ilyenkor nem kell egész nap lesnünk, hogy mikor érkezik meg futárunk. A nagyobb futárszolgálatoknál általában online is követhetjük csomagunk útját: az eladótól történt elszállításkor kapunk egy emailt a csomagszámmal és ezután már láthatjuk, ha változik helye vagy státusza. Sajnos még ezekkel sem biztos, hogy pontosan láthatjuk, mikor is fog hozzánk megérkezni, csupán azt, mikor került bele dobozunk a kiszállító autójába. De hogy egyből felénk veszi-e az útirányt, vagy csak a nap végén kerül ránk sor, azt nem tudhatjuk. De ez nem minden futárcégnél van így.

Sokan sms-ben értesítenek arról, hogy várhatóan melyik idősávban érkezik meg a várva várt futárunk, ez általában 2 órás sáv megadását jelenti, egyes esetekben három órásat. Ez mindenkinek hasznos, mert a futár is biztosabb lehet abban, hogy a megfelelő pillanatban érkezik és nem hibába fog csengetni ajtónkon, illetve mi is szabadabban intézhetjük ügyeinket nap közben.